כל מה שאפשר לעשות עם acne!
התופעה של acne (אקנה) היא תופעה מוכרת ולא נעימה, אשר מופיעה בעיקר אצל נערים ונערות בגיל ההתבגרות. לעיתים, ה- acne עלול להופיע גם סביב גיל 30. פצעוני ה- acne מופיעים בעיקר כתוצאה מפעילות הורמונאלית מוגברת, אשר גורמת להפרשת יתר של שומן מבלוטות החלב, ולסתימה של זקיקי השערות, מה שיוצר כר נרחב להיווצרות של חיידקי acne. זמנים נוספים אשר מעודדים התפתחות של acne הם הריון, זמנים של לחץ נפשי, ועוד. פצעי acne אינם מסוכנים, וגם אינם מדבקים – אך מומלץ מאד לטפל בהם, משום שהם גורמים למראה לא אסטטי, ולתחושה בלתי נעימה בעליל.
איך מטפלים?
הטיפול ב- acne מתחלק לשני סוגים עיקריים של טיפול: מניעה, וטיפול הפצעים הקיימים. המניעה נעשית בעיקר על ידי שמירה על היגיינת הפנים, בהם מופיעים פצעוני ה- acne בעיקר. מומלץ לשטוף את הפנים מידי יום בעזרת סבון בעל חומציות טבעית. בנוסף, חשוב לשמור על תזונה בריאה. אין הוכחות חד משמעיות לכך שמזונות מסוימים מגבירים acne, אך נראה שאנשים מסוימים מפתחים מעין רגישות למאכלים שונים, כמו שוקולד, פיצוחים, מאכלים מטוגנים ועוד, ואלו גורמים להם להיווצרות של acne באופן מוגבר. דבר נוסף שמומלץ לעשות, הוא לבצע טיפולי פנים באופן קבוע, כולל פילינג המותאם לעור הפנים, טיפול בפצעים שכבר קיימים, ועוד.
טיפול בפועל
כאשר מופיעים פצעי acne, מומלץ מאד לטפל בהם, על מנת ליהנות מעור פנים חלק, ולמנוע היווצרות של צלקות בעור הפנים. כאמור, מומלץ לבצע טיפול פנים מקצועי באופן קבוע, אצל קוסמטיקאית מקצועית. הטיפול צריך לכלול ניקוי יסודי של עור הפנים, הסרה של תאי עור מתים, באמצעות פילינג, וטיפול נקודתי בפצעים – בעיקר הוצאה של ה"ראשים" השחורים של הפצעים. טיפול פנים כולל גם שימוש במשחות אשר מסייעות לריפוי של acne. ניתן להשתמש גם בתכשירים רפואיים כמו משחות או כדורים, אשר ניתנים בבתי מרקחת – חלקם במרשם וחלקם ללא מרשם. טיפול יסודי יותר למקרים קשים של acne הוא טיפול בכדורים המכילים רטינואידים, אך טיפול זה אסור על נשים בהריון, ומחייב מעקב רפואי צמוד.