לפני שאנחנו ניגשים לבצע ניתוח כזה או אחר, הרופא ירצה שנבצע שורה של בדיקות על מנת שהוא יוכל לדעת בדיוק מה המצב שלנו, האם בכלל אנחנו יכולים לעבור את הניתוח, כיצד נוכל לעבור אותו, מה הוא יידרש לעשות ועוד. מדובר על בדיקות שחלקן סטנדרטיות אך הן מאוד חשובות ואפקטיביות להנעת התהליך באופן מוצלח.
בדרך כלל, מדובר על שורה של בדיקות אשר מציגות מגוון רחב של פרטים חיוניים לצורך ביצוע הניתוח באופן מדויק וחכם. חלקן כפי שנוכל לראות מיד, קשורות למצבנו הרפואי באופן כללי ומלא, וחלקן קשורות ספציפית למקרה שלנו, כלומר קשורות לסיבה שבגינה אנחנו אמורים לעבור ניתוח.
לפני שנציג את הבדיקות, חשוב להבהיר עוד נקודה והיא שהן חייבות להתבצע במהלך תקופת זמן סבירה לפני הניתוח. אין היגיון לבצע את הבדיקה שנה לפני, מאחר ודברים יכולים להשתנות. כמו כן, יכול להיות שהרופא ידרוש שהבדיקות יערכו בשלב מסוים, זאת בשביל שהוא יוכל לבחון את התוצאות ולקבל החלטות בהתאם.
אילו בדיקות מתקדמות יש לבצע לפני הניתוח?
בדיקת MRI –
אחת הבדיקות החשובות ביותר לביצוע לפני ניתוח היא MRI. מדובר על בדיקת סריקה המאפשרת לראות איברים פנימיים מבלי שיש צורך לבצע פעולה פולשנית. זו בדיקה מאוד מקיפה ואיכותית. מאחר וקיים קושי לבצע את הבדיקה דרך הקופה, נכון יהיה לבצע בדיקת M.R.I פרטי. מדובר על בדיקה המתבצעת באמצעות ביטוח משלים או פוליסת ביטוח פרטי, ניתן לקבוע תור תוך 10 עד 72 שעות ולקבל באופן מיידי את התוצאות בשביל להעביר אותן לרופא.
בדיקת CT –
גם בדיקה זו נחשבת מאוד מתקדמת ופופולארית לפני ניתוחים מאחר והיא מאפשרת לראות מה מתרחש באיברים פנימיים בגוף באופן מדויק ונכון. מדובר על בדיקה מקיפה ואיכותית שנותנת תמונת מצב מאוד טובה על מצבם של איברים שונים בגוף. גם בדיקה זו ניתן לבצע באופן פרטי תוך זמן קצר ללא המתנה.
בדיקות דם –
מדובר על שורה של בדיקות דם הכוללות בין היתר תפקודי כבד וקרישה, ספירת דם, מלחים ועוד. המטרה היא לוודא שאין שום מניעה בהיבט זה לבצע את הניתוח. במידה ויש סיבה שעלולה למנוע את ביצוע הניתוח, ייבחנו אופציות אחרות או לחילופין, נצטרך לקחת תרופות מסוימות בשביל לשפר את המדדים.
צילום חזה –
המטרה היא לראות שהכל תקין ואין סיבה למנוע את ביצוע הניתוח כתוצאה מכך. מדובר על בדיקה שמתבצעת לרוב בקרב מנותחים מעל גיל 40.
א.ק.ג –
בדיקה המיועדת לבדוק את פעילות הלב. אם יש סטייה מתפקוד רגיל, סביר למצב המיועד, אזי שלא נוכל לבצע את הניתוח. גם בדיקה זו נערכת בקרב מנותחים מעל גיל 40.
כיצד ניגשים לבדיקות מתקדמות לניתוח
לפני הניתוח, הרופא יציג בפנינו רשימה של בדיקות שעלינו לעבור. בחלק מהמקרים הוא יבקש מאיתנו להציג את התוצאות בפגישה לפני הניתוח, זאת על מנת שהוא יוכל לוודא שאכן הן תקינות ואין סיבה לבטל או לדחות את הניתוח. במקרים אחרים, נוכל להסתפק בכך שנציג את התוצאות ביום הניתוח או ביום האשפוז.
כאמור, עלינו לבצע את הבדיקות כמה שיותר מוקדם בתקופת הזמן שניתנה לנו בשביל שכל התוצאות יהיו אצלנו לפני הניתוח. לכן במקרים מסוימים, כמו למשל בדיקת MRI יהיה נכון לבצע אותה באופן פרטי ולא לחכות עד שנקבל תור מהקופה. במקרים אחרים, דוגמא בדיקות דם, אזי שאנחנו יכולים לבצע אותן בכל עת ואנחנו יכולים לבצע אותן באופן חופשי דרך הקופה בה אנחנו חברים.