כאבי ברכיים - מהם הטיפולים היעילים ביותר?

מבין כאבי המפרקים, כאבי ברכיים נחשבים לכאבים רציניים ביותר. מה שמתחיל בתור כאבי ברכיים עשוי להידרדר לכאבים ופגיעה בתפקוד והחלפת מפרק. ישנם טיפולים יעילים על מנת להתמודד עם הכאבים- כל הפרטים בכתבה הבאה.

איזה תרופות ומשחות יסייעו בכאב?

אנשים הסובלים מכאבי ברכיים יצטרכו ליטול תרופות ומשחות על מנת להתמודד עם הכאבים השונים.

ישנן מספר תרופות או משחות אשר יסייעו בכאבים הנגרמים כתוצאה מכאבי ברכיים. המטרה בשימוש בתרופות או במשחות היא להפחית את הכאב.

תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות: מדובר על תרופות הפועלות במפרקים כמו למשל ארקוקסיה, ברקסין ועוד. התרופות פעולות למטרת שיכוך כאבים וכתוצאה מכך ניתן לחוש הקלה בכאבים. 

משחות המיועדות לשימוש מקומי: ניתן לעשות שימוש במשחות לשימוש מקומי כמו למשל וולטרן או אקסיפן- הרכיבים הפעילים במשחות יסייעו בהקלה על הכאבים.

 שימו לב, הטיפול התרופתי אינו עוצר את ההידרדרות אלא מטרתו להרוויח זמן עד שלא תהיה ברירה לעבור לטיפולים פולשניים יותר. במידה והמצב מידרדר, הרי כדאי לשקול אופציה ניתוחית ולהיוועץ עם מומחים בתחום על מנת לבחון את האופציות העומדות לפניכם.

 

מתי צריך התערבות ניתוחית?

כאשר כל האפשרויות של תרופות או משחות מוצו והמטופלים מוצאים את עצמם סובלים מכאבים קשים, הרי יש צורך בהתערבות ניתוחית. נדגיש כי ההתערבות הניתוחית משתנה בהתאם לגיל ומצב המטופלים. מומחה בתחום יבחן את ההיסטוריה הרפואית והמצב הקיים וכך יחליט מהי ההתערבות הניתוחית הטובה ביותר. מומחה בתחום יבחן את הפרמטרים השונים על מנת לסייע לכם בהקלה בכאבים ואפשרות לחזור לשגרת חיים.

 ניתן למנות מספר ניתוחים אשר נפרט כעת:

ארטרוסקופיה ניתוחית: מדובר על ניתוח זעיר פולשני המבוצע באמצעות חתכים קטנים בעור ומיועד במקרים של התחלת שחיקת הברך. במסגרת הניתוח מוחדר סיב אופטי לתוך המפרק ומכשור נוסף אשר נועד לבצע שטיפה של המפרק באמצעות שימוש בתמיסת מלח. באמצעות הניתוח ניתן להשיג הקלה למשך מספר שנים.

 החלפת ברך חלקית: מדובר על ניתוח המתאים למטופלים צעירים שאינם מגיבים היטב לניתוח. במסגרת ההליך מוחלף החלק הפגום של הברך וכך ניתן ליהנות משיפור בטווח התנועה.

החלפת ברך מלאה: מדובר על הליך המתבצע בבני 65 ומעלה. מדובר על הליך מוצלח המשיג תוצאות טובות. במסגרת ההליך מתבצעת כריתה של המפרק הפגוע ומחליפים אותו במפרק מלאכותי העשוי ממתכת. בתום תקופת ההתאוששות המטופלים מדווחים על שיפור ביכולת ההליכה ותפקוד הברך.
כמו כן תומך רגל יכול לעזור מאוד.

  מהם גורמי הסיכון לשחיקת מפרקים ?

ישנם גורמי סיכון לשחיקת מפרקים וכעת נמנה את הגורמים השונים:

מגדר: בהשוואה לגברים, נשים סובלות מהמחלה יותר בהשוואה לגברים.

גיל: הכאבים עשויים להופיע בגיל 55 ומעלה.

עודף משקל: עודף משקל גורם לעומס על המפרקים.

 מקצוע: אנשים שעובדים בעבודה הכוללת פעילות פיזית יסבלו יותר מהופעה של כאבי ברכיים.  

logo בניית אתרים