כשהשיניים מצהיבות – חמש סיבות נפוצות להצהבתן של השיניים

חיוך רחב, צחוק מגלגל ושיניים לבנות ויפות – כולנו רוצים בכך. שיניים בריאות ויפות מעידות על היגיינה, אסתטיקה ובריאות טובה. כולנו מקפידים על בריאות הפה ודואגים לבקר את רופא השיניים ואת השיננית לפחות פעמיים בשנה. אנחנו מבינים ששיניים בריאות ויפות הן חוד החנית במאמץ לשמירה על גוף חזק ובריא ועל אורח חיים איכותי.

אנחנו מודעים היטב להשלכות הקשות של הזנחת הפה והשיניים ולכן דואגים לטפל בהם היטב. אולם למרות מאמצינו הרבים, אין זה תמיד קל לשמור על לובן בוהק בפה, והשיניים שלנו עלולות להצהיב בלי שנבין מדוע.

אז מה הן הסיבות הנפוצות להופעת שיניים צהובות ? לעיתים הנסיבות אינן בשליטתנו. בואו נבין מדוע.

מַהי שכבת האמייל?

שכבת האמייל (זגוגית השן) היא למעשה השכבה המצפה את השן והמשמשת כקו ההגנה הראשון שלה. שכבת האמייל עלולה להישחק עם הזמן בשל סיבות שונות שנפרט בהמשך. כאשר היא נשחקת נשחק גם קו ההגנה הראשון של השיניים והן עלולות לשנות את צבען, להצהיב, בין השאר בשל שחיקת שכבות השן שמתחתיה.

זה לא אנחנו זה הגנים

 לעיתים הנטייה להצהבת השיניים היא משפחתית־גנטית. זה לא אנחנו – זה הגנים. יכול מאוד להיות שבשל נטייה משפחתית נולדנו עם שכבת אמייל דקה יחסית שיכולתה להגן על השן מפני השפעות חיצוניות היא מלכתחילה פחותה. במקרה זה נוכל לטפל בשיניים המצהיבות באמצעות טיפולי הבהרת שיניים במרפאה על־ידי סד שמוכנס לתוך הפה.

התרגיל של הגיל

אנחנו אכן משתבחים עם השנים וככל שנתבגר תהליך ההשתבחות שלנו ילווה בתופעות שעלולות להטריד אותנו מעט. שחיקתה של שכבת האמייל בשן היא חלק מתופעות ההתבגרות (וההשתבחות) ועלינו להביא זאת בחשבון. הצהבת השיניים היא אולי חלק מהתהליכים הטבעיים של ההתבגרות אך יש ביכולתנו להאט את התהליך, לטפל בו ולקבל תוצאות משביעות רצון. נוכל להמעיט בין השאר בצריכת מזונות ומשקאות שיש בהם חומציות גבוהה והתוצאות לא יאחרו להגיע.

יהיו מזונותיך תרופותיך

מזונות ומשקאות שיש בהם חומציות גבוהה כאמור פוגעים בשכבת האמייל של השן וגם עלולים להכתים אותה. משקאות בעלי חומציות גבוהה הם משקאות המכילים קפאין – תה, קפה, קולה – וגם יינות. מזונות שיש בהם חומציות גבוהה הם מזונות מעובדים שיש בהם סוכרים, מלחים או שומנים. מה אפשר לעשות? להמעיט בצריכת מזונות מעובדים ואם אתם לא יכולים לוותר על הקפה של הבוקר תוכלו לנסות לשתות אותו עם קשית.

שימוש יתר בתכשירי צחצוח והלבנה

לא מומלץ לצחצח את השיניים יותר מפעמיים ביום. משחות השיניים מכילות חומרים שעלולים לפגוע בשכבת האמייל, ואם שכבת האמייל שלנו פגיעה מלכתחילה, נדאג לשאול את רופא השיניים איזו משחה תתאים לנו ביותר.

גם שימוש לא מושכל ותכוף בתכשירי הלבנה לשימוש ביתי עלול לפגוע בשכבת האמייל, במראה השיניים ובצבען. כדאי שנתייעץ עם רופא שיניים לפני שנרכוש תכשירים עבור הלבנת שיניים ביתית כדי שלא נפגע בבריאותן.

אני צם בין הארוחות...

תאמינו או לא, צומות קטנים במהלך היום יכולים לסייע בשמירה על בריאות השיניים ולא רק – גם על בריאות הפה ובריאות הגוף בכלל. אכילה בשעות קבועות במשך היום ומנוחה לפה ולגוף בין שעות האכילה יאפשרו לגוף לעכל היטב את המזון, לחדש את עצמו בצורה יעילה ושכבת האמייל תיחשף פחות למזונות שעלולים לפגוע בה.

שיניים בוהקות וחיוך רחב

שיניים לבנות ויפות אינן חלום רחוק. אם נשמור על בריאותן ונקפיד על הפעולות הבסיסיות שיסייעו לנו לשמור עליהן, נוכל לחייך לרווחה ולהציג אותן לראווה בכל רגע ורגע. שיהיה לבריאות!

כשהשיניים מצהיבות – חמש סיבות נפוצות להצהבתן של השיניים
logo בניית אתרים