כשחדשנות טכנולוגית מגיעה לחדר הניתוח - איך ננגיש אותה למנותח?

ביקור בחדר ניתוח הוא לא ברירת המחדל של האדם הסביר. אנשים חיים את היום־יום שלהם ומשתדלים לא לחשוב על פציעות חלילה, על מצבי חולי, על פנייה לקבלת טיפול רפואי במרפאה או בבית־החולים ועל כל מה שקשור בכך. המטופלים וגם אנחנו שחיים ונושמים את מקצועות הרפואה, מחוץ לבית־החולים נעדיף לא לחשוב על כך. למרות זאת יש לעיתים מצבים שבהם אין דרך להימנע מקבלת טיפול רפואי, מהתייעצות עם רופא ואף מביצוע פעולה ניתוחית.

כשיושב מולנו האדם הפשוט שחייב בהליך ניתוחי, אנחנו נעשה כל שביכולתנו להעניק לו את המידע המקיף ביותר על מצבו הרפואי ועל הדרכים האפשריות לטיפול בו. במקרים רבים אנחנו נשב מולו במרפאה או בחדר הבדיקות ונתאר לו את האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניו, את הטיפול הפרטני בחדר הניתוח ונסביר כיצד האפשרויות שאנו מציעים טובות ונכונות לו. נשתדל לתת לו את התחושה שהוא מצא את הרופא הטוב בתחומו, ננסה להרגיע אותו ולנסוך בו את הידיעה שהכול יהיה בסדר.

בואו נבחן לרגע את הסיטואציה ונבדוק עד כמה באמת הצלחנו למסור למטופל שלנו את כל המידע שרצינו למסור. נכון, אנחנו מומחים בתחומנו אבל עד כמה המושגים שבהם השתמשנו באמת היו ברורים ומובנים לו? עד כמה אנחנו בטוחים שכל המילים המסובכות האלה שהשמענו לו הצליחו להרגיע אותו ולא הכניסו אותו לחרדות וחששות מיותרים.


הסירו דאגה!

אנחנו יודעים היטב שאפשרויות הטיפול שהצענו למטופל לקראת הפעולה הניתוחית הן הטובות ביותר בדרכו להחלמה. אך ליתר ביטחון כדאי שנעשה קצת סדר בדברים. כדי שיהיה רגוע ובטוח בדרכי הריפוי שהצענו, אנחנו נושיט אליו יד ונצא יחד עימו למסע להכרת החדשנות הטכנולוגית בחדרי הניתוח ובשירות המנתחים כדי שידע שהוא בידיים טובות. הכי טובות.


חדשנות טכנולוגית בשירות המנותחים

אנו יודעים שמרבית הפעולות הניתוחיות שנבצע תעשנה באמצעות מכשירי דיאטרמיה. נסביר ברוגע למטופל המבוהל שלנו – שלא אוהב לשמוע מילים ביוונית, ובמיוחד לא כאלה שנהגות על ידי רופאים – שמכשירים  אלה למעשה משתמשים בטכנולוגיה עדינה מאוד להעברת זרמים חשמליים המייצרים חום. החום העדין המופק על ידי מכשירי הדיאטרמיה למעשה מאפשר חיתוך מדויק של הרקמות עם מינימום דימום שכן הוא יעצור את הדימום כבר בשלב החיתוך הראשוני. המטופל שלנו יבין שזאת הדרך הטובה ביותר לגשת לכל פעולה ניתוחית שאומנם הדימום בה הוא בלתי נמנע אך נשלט הודות למכשירים המופלאים הללו, כמו כן חגורה לאחר ניתוח תוכל באופן מופלא לעזור לבעיות מהסוג הזה.


כשהמטופל נרגע

כעת כשהאווירה בחדר הפכה ידידותית יותר ונראה שהמטופל שלנו חזר לנשום כרגיל, נמשיך ונספר לו על פלאי הטכנולוגיה בדמותם של מכשירים בשירות המנתח והמנותח.

נסקור בפניו את האמצעים להרדמה בטוחה ולניטור המדדים במהלך ההרדמה ובמשך כל שעות הניתוח.  נסביר לו על ההבדל בין מחטים להרדמה אזורית חד־פעמית לעומת מחטים להרדמה אזורית ממושכת; נתאר את עבודת הסימולטור החשמלי לזיהוי המערכת העצבית בזמן הניתוח; נסקור את כל העזרים הטכנולוגיים בתחום הקרדיולוגיה וכלי הדם אם יש בכך צורך ונסביר לו מה קורה חלילה במצבים הדורשים התייחסות מיידית במהלך הניתוח. לבסוף נספר לו על מכשירים לטיפול בכאב לאחר הניתוח וכיצד דרכו להחלמה תלווה באנשי מקצוע מוכשרים ומיומנים החפצים בטובתו הגבוהה ביותר. 


תקשורת טובה כתנאי להצלחת ההליך הניתוחי

אנחנו כרופאים, כמנתחים ובכלל כאנשי מקצועות הרפואה נושאים בגאווה את הידע המקצועי שלנו ואת המיומנות והניסיון שרכשנו לאורך השנים. למדנו עד כמה זה חשוב לדבר עם המטופל בגובה העיניים, להסביר לו הכול בפירוט ובדיוק, לתרגם לו מונחים שאינם ברורים ולהבהיר לו כיצד נפעיל את כל המכשור שמציע לנו חדר הניתוח באופן שישרת אותו, את גופו, את בריאותו ואת החלמתו. לא נפסח על השיחה הזאת – היא חשובה! תקשורת טובה בין המטפל ובין המטופל היא התנאי להצלחה, לריפוי, להחלמה ולבריאות! ושרק נהיה בריאים.

כשחדשנות טכנולוגית מגיעה לחדר הניתוח - איך ננגיש אותה למנותח?
logo בניית אתרים