אצת הספירולינה נמצאת בשימוש מזה אלפי שנים כמקור תזונתי לבני האדם. היא אצה מיקרוסקופית המשגשגת באקלים חמים ובמים מתוקים ומורכבת מסלילי תאים קטנים הקשורים אחד לשני בצורת ספירלה, ומכאן שמה.
הספירולינה בעלת ערך תזונתי רב ונחשבת ”מזון-על“ בין היתר בעקבות תכולה גבוהה של רכיבי תזונה רבים ומגוונים כגון: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, חומצות שומן חיוניות, מהווה מקור עשיר לחלבון איכותי ועוד'(1).
ספירולינה מפורסמת לאחר שימוש מוצלח ע"י NASA כתוסף מזון לאסטרונאוטים ונמצאת ברשימה של ה-FDA תחת קטגוריה GRAS (מוכר כבטוח לשימוש)(2).
הנחיות שימוש: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחה.