כורכום וסגולותיו
הכורכום ידוע בעיקר כתבלין שמשמש לתיבול מרקים, בשר , אורז ועוד מיני תבשילים. רבים לא יודעים מהו מקורו של הכורכום ומה הן סגולותיו הרפואיות המפורסמות בכל העולם. הכורכום מגיע ממשפחת הזנגווילים. הכורכום נצרך על בסיס יומיומי על ידי כשליש מאוכלוסיית העולם ונחשב לאחד הצמחים הנחקרים ביותר בעולם. שתי התערובות המפורסמות ביותר בעולם המכילות כורכום הן חוואג' תימני למרק וקארי הודי. על פי הרפואה הסינית לכורכום סגולה בריפוי בעיות בכבד . הכורכום נחשב כבעל סגוליות ריפוי גם ביפן, קוריאה, הודו, וויטנאם ובמדינות נוספות באפריקה ובאסיה. הרכיב הפעיל המוכר ביותר בצמח הכורכום נקרא כורכומין והוא חלק מכמה רכיבים דומים שנקראים כורכומנואידים.
פעילויות רפואיות של הכורכום
תבלין הכורכום נוצר מהשורש היבש של צמח הכורכום ואילו הכורכומין הוא רכיב פעיל בצמח ונחקר מאוד בשל היותו חומר נוגד חמצון הידוע בסגולותיו הרפואיות. הכורכומין ידוע כנוגד סרטן, נחשב לאנטי דלקתי , משפר עיכול וספיגה, תומך בפעילות הכבד בגוף, מפחית רמות סוכר בדם, מפחית רמות שומנים בדם ונחשב לאנטי טרשתי, נוגד בחילה, מפחית רעילות במצב של קרינה וכימותרפיה אצל חולי סרטן.
מתי צורכים כורכום טהור ומתי צורכים תכשירים הכורכומין?
הכורכומין הינו חומר המיוצר על ידי השורש של צמח הכורכום. שורש הכורכום מכיל פיקו כימיקליים רבים לעומת זאת הכורכומין הוא חומר מרוכז שמוצא מתוך מכלול החומרים הנמצאים בצמח. החיסרון של הכורכומין שהוא מתקשה להיספג במחזור הדם ביחס לכורכום הטהור. הכורכומין נחקר במחקרים רבים מאוד ונמצא כחומר אנטי דלקתי, אנטי חמצוני ואנטי סרטני יעיל ביותר. כדי שהשפעתו של החומר תהיה יעילה ותשפיע על הגוף יש לצרוך בין 5 גר' ל-30 גר' ליום. צריכה בכמויות אלו עלולה לגרום לתופעות לוואי ולאי היספגות בגוף בגלל שהכורכומין אינו נספג בקלות. כמות של 4 גר' נחשבת יעילה למטרות אנטי סרטניות ואנטי דלקתיות ואינה גורמת לתופעות לוואי. לסיכום, ההמלצה היא לצרכי מניעה להשתמש ב-6 גר' כורכום טהור ובמקרים כרוניים וחמורים יותר להשתמש בכורכומין המרוכז. צורת השימוש המומלצת ביותר בכורכם היא בתוך תבשילים כמו מרקים, אורז ובעצם לכל תבשיל אחר.
למעבר לעמוד מוצרי הכורכום לחץ כאן