אקנה - מה עושים איתו?
חטטת, או בשמה הנפוץ יותר האקנה, היא למעשה דלקת של בלוטות החלב וזקיקי השערות. תופעה זאת גורמת להיווצרות פצעונים אדומים או מוגלתיים על פני העור. בעיקר על עור הפנים.
תופעת האקנה מתפרצת לרוב בגיל ההתבגרות. ברוב המקרים האקנה חולף בדעיכה עם השנים עד שהוא נעלם כמעט לחלוטין בגיל 20. אך קיים באוכלוסייה אחוז מסוים של אנשים אשר להם האקנה לא עוברת גם בגיל זה.
לא ברורה לחלוטין הסיבה אשר גורמת לפצעי האקנה. קיימות מספר השערות בנושא, אבל ניתן לראות כי מדובר גם במשהו תורשתי.
פצעי האקנה נוצרים כתוצאה מהפרשת יתר של שומנים מבלוטות החלב הנמצאות על פני העור, הפרשות שומנים אלו מתנגשות בתאי העור המתים ובמזהמים אחרים וכך נוצרת סתימה בזקיקי השערות. במצב זה קל מאד לפתח דלקת בזקיק ומה שאנחנו נראה על פני השטח הינו פצעים אדומים, לבנים ומוגלתיים או נקודות שחורות. הכל בהתאם להתפתחות האקנה והפצעון הספציפי.
דרגות שונות בחומרת האקנה
אמנם פצעי ההתבגרות היא תופעה טבעית אשר קורת כמעט לכל בני הנוער, עדיין ניתן לראות שוני גדול בין האנשים לגבי עוצמת וכמות הפצעים. במקרים חמורים מגיעים למצב שבו הפנים מלאות כמעט כולם בפצעים אדומים או לבנים ומוגלתיים.
על אף היות האקנה מצב טבעי ונפוץ, מצב זה של פצעים על הפנים, במיוחד בגיל ההתבגרות שהוא גיל כל כך משמעותי של בניית הביטחון העצמי והדימוי העצמי והחברתי. גיל שבו הנראות חשובה ביותר ושמים דגש רב על המראה החיצוני. יכול להשפיע רבות על הביטחון העצמי של הנער או הנערה המתבגרת ולהביא למצב שבו הם מתביישים לצאת מהבית ולהיראות בחברה מחשש הבושה של מראה הפנים שלהם.
מצב זה יכול להביא להשלכות חמורות בעלות השפעה לטווח ארוך ולכן יש לשקול טיפול בפצעי האקנה על מנת לגרום לפצעים לעבור בצורה מהירה עד כמה שניתן.
קיימים מספר סוגים שונים של טיפול באקנה. ישנם כאלו המנסים לפתור זאת באמצעות תכשירים קוסמטיים שניתן לקנות לשימוש בבית וישנם אחרים אשר מבררים אצל רופאי העור על האופציות הקיימות.
למוצרים אשר תומכים במצבים של אקנה ללחוץ כאן